Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinden Musevi öğrencilere Nazi selamı

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinden Musevi öğrencilere Nazi selamı
Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) ile Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) arasındaki liselerarası futbol maçında Nazi selamı verildi. “İzzet Stamati” adlı Twitter kullanıcısı, sosyal medya üzerinden iddiayı dile getirirken Türkiye...

Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) ile Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) arasındaki liselerarası futbol maçında Nazi selamı verildi. “İzzet Stamati” adlı Twitter kullanıcısı, sosyal medya üzerinden iddiayı dile getirirken Türkiye Yahudi Topluluğu da yine sosyal medya üzerinden iddiaları doğruladı.

Avlaremoz’un haberine göre konuyla ilgili UÖML öğrencileri yorum yapmak istemezken veliler olayın gerçekleştiğini söyledi. UÖML müdürü Funda Kara’nın öğrencilere çok üzgün olduklarını, ÜAL ve müsabakayı düzenleyen kurum ile iletişimde olduklarını bildirdi.

Stamati paylaşımında, “Liseler arası futbol müsabakasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncuları gol sevinçlerini, Ulus Musevi Lisesi oyuncularına Nazi selamı vererek kutlamışlar, hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar,” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’na ve vakıfa konuyla ilgili soru yöneltti.

TÜRKİYE YAHUDİ TOPLULUĞU İDDİALARI DOĞRULADI
İddianın sosyal medyada gündeme gelmesi ve tepkilerin yükselmesinin ardından açıklama yapan Türkiye Yahudi Topluluğu, olayın yaşandığını doğruladı. Topluluk tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, “Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır,” İfadelerine yer verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Üsküdar Amerikan Lisesi ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yaşanan olaylar sebebiyle üzüntü içinde olduklarını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, “Kurum ve eğitim felsefemiz gereği her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla,” denildi.