Usta sanatçıya veda

Usta sanatçıya veda
Sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen (91) Bodrum’da hayatını kaybetti.Sergen’in sanatçı oğlu Burak Sergen, sosyal medya hesabından babasıyla olan resmini paylaşarak, “Canım babacım elveda…” notunu düştü....

Sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Semih Sergen (91) Bodrum’da hayatını kaybetti.

Sergen’in sanatçı oğlu Burak Sergen, sosyal medya hesabından babasıyla olan resmini paylaşarak, “Canım babacım elveda…” notunu düştü. Toprak Sergen de babasının doğum tarihi olan 13 Mayıs 1931’i yazarak yanına sonsuzluk işareti ekledi.

BirGün’ün haberine göre Semih Sergen için bugün saat 11.00’de Ankara’daki Küçük Tiyatro’da bir tören yapılacak. Cenaze, öğle vakti kılınacak namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Tiyatro sevgisi çocukluk yıllarında oluşan Sergen, okuduğu okulun tiyatro kolu başkanı olarak bir bakıma tiyatro hayatına başladı. Daha sonra ailesinin isteğiyle girdiği Bahriyelik sınavını kazandı. Ancak aynı zamanda gizlice konservatuvar sınavına da girdi. Yıl 1949’da Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Nurettin Sevin, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi ustaların öğrencisi oldu.

İLK ŞİİR PLAĞINI HAZIRLADI
Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünü birincilikle bitirdikten sonra, aradan geçen yıllar içinde pek çok önemli karakteri canlandırdı. Tiyatroda 100’ün üzerinde başrol oynadı, 40’ın üzerinde oyunu sahneye koydu. Oyunlarını topladığı 11 kitabı ve 17 de şiir kitabı vardır. Türkiye’de ilk 45’lik şiir plağını o hazırladı. Bunu çeşitli kasetler ve CD’ler izledi. Sergen, kendi ismiyle kurduğu Semih Sergen ve Dostları Tiyatrosu’nu yönetti.