Utanacağınıza övünüyorsunuz

Utanacağınıza övünüyorsunuz
Uzmanlar işsizliği, orta gelir tuzağını, ortalama ücretin asgari ücrete yaklaşmasını konuşup, bunun toplumda yarattığı yoksullaşmaya dikkat çekerken İstanbul Ticaret Odası, bunu yurt dışındaki yatırımcılara avantaj diye...

Uzmanlar işsizliği, orta gelir tuzağını, ortalama ücretin asgari ücrete yaklaşmasını konuşup, bunun toplumda yarattığı yoksullaşmaya dikkat çekerken İstanbul Ticaret Odası, bunu yurt dışındaki yatırımcılara avantaj diye sundu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), hazırladığı İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi'nde yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu. Türkiye’deki işgücünün nitelikli ama ucuz işgücü olduğunu “İmalatta saatlik işçi maliyetinin Türkiye’de 5,6 Amerikan doları, Almanya’da ise 47,2 Amerikan dolarıdır” diye açıkladı.
İTO iş gücü ucuzluğunu şöyle açıkladı:
“Türkiye 10 puan üzerinden 7,35 puan ile ‘nitelikli mühendis bulunabilirilğinde Polonya, Romana, Çekya gibi ülkeleri geride bırakmıştır. ‘İmalatta saatlik işçi maliyeti’ Türkiye’de 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyet 47,2 Amerikan dolarıdır.”
İTO yabancıların İstanbul’dan konut alması durumunda Türk vatandaşı da olabileceğini kaydederken, yabancılardan alınan verginin ucuz olduğunu da “Türkiye’de yurt dışı alıcılara özel olarak KDV’siz gayrimenkul satın alma fırsatı sunulmaktadır” diyerek anlattı.