Utandıran taziye

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 4, 2022 / 07:36

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Ankara’da hakim lojmanında eşi İlksen Tüzün’ü tabancayla öldürdükten sonra intihar eden Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serkan Tüzün hakkında taziye mesajı yayımladı.

Mesaj tepkilere neden oldu.

Serkan Tüzün, Alperen Ocakları eski genel başkanı olarak görev yapmıştı.

Olay, dün gece Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki Turkuaz Konutları Hakim Lojmanlarında meydana geldi. Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Daire Başkanı olan Hakim Serkan Tüzün, sabaha karşı 3 çocuklarının da bulunduğu evde, kendisi gibi hukukçu olan ve hakimlik sınavlarına hazırlanan eşi İlksen Tüzün’e tabanca ile ateş etti, ardından aynı tabancayla kendini vurdu.

Komşularının haber vermesi üzerine lojmana gelen polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde çiftin öldüğü belirlendi. Çiftin cesetleri, polisin yaptığı incelemenin ardından adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Olay üzerine şehir dışından gelen İlksen Tüzün’ün annesi, damadının kızına şiddet uyguladığını söyledi ve “İçip içip benim çocuğuma işkence ediyordu. 12 yıldır benim çocuğumu bize göstermedi, çocuğumun telefonlarını dinliyordu” diye konuştu.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen Twitter hesabından paylaştığı mesajda HSK’nın taziye mesajını kınadı.

Prof. Dr. Burak Arzova “Bunu da gördük. Karısını öldürüp kendi de intihar eden kişiye taziye. Sonra kadına şiddetin önlenmesini bekliyoruz” diye yazdı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top