Utanıyoruz

Utanıyoruz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MKYK üyeleri ve parti kurucularının içinde bulunduğu geniş bir ekiple dün Trabzon'da miting yaptı.  Partisinin beşinci mitingi için Trabzon'da olan Ali Babacan, konuşmasına tepkiyle...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MKYK üyeleri ve parti kurucularının içinde bulunduğu geniş bir ekiple dün Trabzon'da miting yaptı.  

Partisinin beşinci mitingi için Trabzon'da olan Ali Babacan, konuşmasına tepkiyle başladı. Miting saatine başka etkinlikler konularak engellenmeye çalışıldığını söyledi. Ayrıca Babacan, Ukrayna ve Türkiye'deki enflasyon verilerini karşılaştırdı: "Komşu ülkelerle mukayese edilmekten utanıyoruz. Gürcistan parası, paramızı katladı. Savaşın ortasındaki Ukrayna'da yüzde 20 enflasyon, Türkiye'de ise yüzde 80 açıklanıyor. Yüzde 80 de gerçek değil."

Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile Trabzonluları selamladı. 

Babacan, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi ve "Dolar kurunu patlat, ekonomiyi patlat, sonra heves peşinde koşmayın de. Önce ekonomik krizi çözeceğiz. Altı ayda çözeceğiz. İki büyük krizi çözdük bunu da çözeceğiz inşallah” dedi.

Babacan, "Birisi çıkıp 'o krizi çözerken benim imzam vardı' diyor. Madem hüner imzada, at imzayı da çöz enflasyonu çöz krizi. Hep beraber ülkemizin ekonomisine can olacağız. Biz verdiğimiz her sözü tarih vererek veriyoruz. 12 eylem planı açıkladık. Hepsinin tarihi var" diye konuştu. 

Ülkenin ekonomisinin sadece ekonomiyle çözülmeyeceğini dile getiren Babacan, hukuku, eğitim sistemini düzelteceklerini anlattı. Adaleti çiğneyerek ekonominin düzelmeyeceğinin altını çizen Babacan "Hukukla eğitimle sağlam bir temel atıp onun üzerine güçlü bir ekonomi kuracağız." dedi.