YARGININ AKLI YENİ BAŞINA GELDİ, TUTUKLANDILAR

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 16, 2022 / 08:31

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarı davasında İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli tutuklandı.

H.K.G adlı kız çocuğu ile “evlendiği” ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Kadir İstekli, önceki gece gözaltına alınarak, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sabah saatlerinde baba Yusuf Ziya Gümüşel’in de gözaltına alındığı haberi geldi.

İstekli ve Gümüşel tutuklanıp, cezaevine götürülürken, destek için adliye önünde toplanan grup açıklama yaptı.



‘AZGIN AZINLIK’ DEDİLER
Mahmut Efendi cemaatinin üyesi olduğunu belirten Recep Konuk grup adına açıklama yaptı.

Konuk, “Yaklaşık 2 yıl önce yargıya intikal etmiş bir olayın, azgın azınlığın baskılarıyla pompalamasıyla birlikte şu an hocalarımızın derdest edilip, tutuklamaya döndürülmesini esefle kınadığımızı buradan arz ediyorum” dedi.

Konuk ayrıca “Henüz yargı sürecinde olan bir konuyu atılan iftiralarla birlikte özellikle Yusuf hocamıza karşı bu şekilde gözaltına alınıp, tutuklamaya sevk edilmesini anlam veremediğimizi kamuoyuna açıklamak istiyoruz. Buradan tüm Türkiye’deki vicdanlara sesleniyorum. Bir takım iftiralarla, baskılarla olayı bu şekilde tarikatlar kötüdür, cemaatler kötüdür algısını asla kabul etmediğimizi beyan etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top