Uydu görüntüleri Rusları yalanlıyor

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 6, 2022 / 12:17

Rusya’nın “Görüntüler sahte, katliam iddiasını yalanlıyoruz” açıklamasının ardından Amerikan New York Times Gazetesi (NYT) çarpıcı bir iddia ortaya attı. Maxar Technologies tarafından sağlanan uydu görüntülerini analiz eden gazete Buça’daki sivillerin Rus birlikleri çekilmeden önce öldürüldüğünü iddia etti.

Gazete, cansız bedenlerine ulaşılan sivillerden en az 11’inin üç haftadan daha uzun süre önce, Rusya bölgeyi kontrol altına aldığı sırada öldürüldüğünü belirtti.

Görüntü analizlerinde “Uydu görüntüleri 9-11 Mart tarihleri ​​arasında Yablonska Caddesi’nde ortaya çıkan insan vücuduna benzer büyüklükteki koyu renkli nesneleri gösteriyor. Bu nesneler, Ukrayna kuvvetlerinin Buça’yı geri almasının ardından cesetlerin bulunduğu konumlarla tam olarak örtüşüyor. Yapılan analizler nesnelerin üç haftadan fazla bu pozisyonda kaldığını gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Yablonska Sokağı’nda çekilen ikinci videoda üç ceset daha var. Biri bisikletinin yanında yatıyor, diğeri terk edilmiş bir aracın yanında. Uydu fotoğrafları, terk edilmiş araç ve yanındaki cesedin 20 ve 21 Mart tarihinde Yablonska Sokağı’nda olduğunu kanıtlıyor.

Rus işgalcilerin çekildiği 1 Nisan tarihinde cesetler aynı şekilde sokakta duruyordu. Uydu fotoğraflarını New York Times’a analiz eden uzmanlar, cesetlerin neredeyse üç hafta boyunca aynı pozisyonda durduğunu kaydediyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top