UYGURLAR İÇİN TBMM’YE ÇAĞRI

UYGURLAR İÇİN TBMM’YE ÇAĞRI
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul’da “Doğu Türkistan Sahipsiz Değil” sloganıyla düzenlenen “Doğu Türkistan Uluslar ve Uluslararası Farkındanlık Toplantısı’na” katıldı.Toplantıda...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul’da “Doğu Türkistan Sahipsiz Değil” sloganıyla düzenlenen “Doğu Türkistan Uluslar ve Uluslararası Farkındanlık Toplantısı’na” katıldı.
Toplantıda Gelecek Partisi yetkililerinin yanı sıra Uygur kanaat önderleri yer aldı.
Burada konuşan Davutoğlu, Urumçi’de insanlar “Selamun aleyküm” demekten bile korkar hale geldiklerine değinerek, “Biz hürüz, İstanbul’da başımız dik dolaşıyoruz ama Doğu Türkistan’da başlar eğikken canımız yanıyor” dedi.
2009’da Türkiye’nin Çin’e tepki gösterdiğini, o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan Çin’i soykırımla suçladığını hatırlatan Davutoğlu, “Şimdi sessiz. Olayları gözlemci olarak bile izlemekten kaçınıyor” dedi.
PERİNÇEK VE BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ
İsim vermeden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i eleştiren Davutoğlu, “O zaten sahibinin sesi olarak Uygurlara yönelik bütün bu katliamların savunuculuğunu yapıyor” ifadelerini kullandı.