Uykusuz’dan üzen veda

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 26, 2023 / 12:24

Penguen dergisinden ayrılan karikatüristler Yiğit Özgür, Ersin Karabulut, Oky, Umut Sarıkaya, Uğur Gürsoy ve Memo Tembelçizer tarafından kurulan ve yayın hayatına 5 Eylül 2007’de başlayan mizah dergisi Uykusuz, dün çıkan son sayısıyla okurlarına veda etti.



Derginin sosyal medya hesabından yapılan veda paylaşımında, özetle şu ifadeler kullanıldı:
“Dergiyi başka bir mecrada yayımlamak veya aylık dergi olarak devam etmek için çalışıyoruz fakat sonuç şimdilik belirsiz. Az veya çok fark etmez, emek vermiş olan herkese çok teşekkür ederiz. Bu bir ekip işi olduğu için birimiz yorulduğunda diğerleri destek verdi ve bu sayede dergimiz 15 yıl boyunca hayatına devam edebildi. Açıkçası bu kadar uzun soluklu bir dergi olacağını tahmin etmemiştik. Uykusuz Dergisi’nin son mizah dergisi olmaması dileğiyle, bir başka zaman, bir başka şekilde yeniden buluşmak üzere.”



ÜZGÜN DEĞİL KIZGINIM
Derginin eski çizerlerinden, Otisabi karakterinin yaratıcısı Yılmaz Aslantürk ise yaptığı paylaşımda dergiyi eleştirdi. Dergiden 2017 yılında ayrılan Aslantürk şunları söyledi:
“Üzgün değil kızgınım, Çok kısa sürede Türkiye’nin en değerli markası yaptık. Birlikte yaptık. Sadece bir çizer için alan da vardı ama derginin sevilmesini/satmasını sağlayan çeşitlilikti… Dergiden ayrılanların arkasından berbat şeyler söylediler. Hatta ödedikleri telif kendilerine kalacağı için bile sevinenler oldu. Sonuçta çayın demini azaltarak satmaya çalışan çakal kahveci gibi davrandılar. Okur kendine yapılan saygısızlığı anladı ve bıraktı.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top