‘Uyuşturucu kaçakçılığı’ndan yargılanan Ali Osman Akat tahliye edildi

‘Uyuşturucu kaçakçılığı’ndan yargılanan Ali Osman Akat tahliye edildi
Yurt dışından kargo yoluyla uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla ESKİ Türk- Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve bir kozmetik markası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu 3’ü...

Yurt dışından kargo yoluyla uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla ESKİ Türk- Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve bir kozmetik markası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Akat’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildiği ortaya çıktı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde geçen cuma günü görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Osman Akat ve Süleyman Yekenkunrul getirildi. Tevfik Akan Atak ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Sarra Chouıekh, Mustafa Güldiken ile Ali Karataş ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Akat, “Ben helal yoldan Allah’ın verdiği rızkı alıp haram karıştırmadan çoluğuma çocuğuma yediren biriyim. İddianamedeki hiçbir konunun benimle alakası yok. Beraatımı istiyorum” dedi.

Akat’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı.