UYUŞTURUCUYLA ÇOCUKLARINIZ ÖLDÜRÜLÜYOR

Uyuşturucunun girmediği delik kalmadı, itirazı olanlar kendi deliklerinden çıkıp bir baksınlar. Her cinsten, herkesin kesesine göre, her köşede.

“ Türkiye neden batmıyor” diye soranlara cevaplardan biri bu.

Memleket uyuşturucu merkezi oldu. Kimyasal uyuşturucu laboratuvarları Breaking Bad dizisindeki gibi. Gelsin ana madde Afganistan’dan, gelsin Latin Amerika’dan. Memleketin her tarafında herkese yetecek kadar tonlarca üretim var. Mal o kadar fazla ki ihracatında da rekor kırılıyor. Hepimizin kulağına her kesimden gelen bu haberleri bir tek iktidar mı duymuyor?

“ Türkiye’ye bu paralar nereden akıyor” diye hala soruyor musunuz? Çocuklarınızın canından elde ediliyor bu paralar. Bankalar mafyalara “milyonlarca doları nereden kazandınız birader” diye sormuyor. Kara para ak paraya dönüşüveriyor.

Aileler çocuklarının düşürüldüğü batağı kendi ayıpları görüp susuyor. Çocuklarını eve, kapılarını dışarıya kapatıp, ızdıraplarını kendi başlarına çekiyor. Bizatihi biliyorum, görüştüm birçoğuyla. Film senaryosunu bile yazdım ama yapımcılarımız hiç sevmediler bu senaryoyu.

Asıl günah çocukları işsizlikle, eğitimsizlikle, yoksullukla ya da kendilerini ifade edecekleri alanları kapatmakla çaresizliğe itmektir.

Yıllardır kendi duvarları dışına çıkmayan, haber peşinde koşmayan, sadece kulis bilgileriyle laf üzerine laf yetiştiren gazeteciler de dinlediler değil mi Kılıçdaroğlu’nu! Onlar yerine gazetecilik yapan Turhan Çömez’i de dinlemişlerdir.

En azından şimdi hala gazetecilik yapıyoruz iddiasını taşıyanlar uyuşturucudan yıkılan gençlerle, onların aileleriyle konuşacaklar mı? Üstün politik analizlerinin yanında koltuklarından kalkıp, iki mahalleye uğrayacaklar mı? Ekranlarda, köşelerde ahkam kesmeyi bırakın da kendi mahallenizin, kafelerinizin bir dışına çıkın be kardeşim.

Ey Kılıçdaroğlu; memleketin en önemli sorunlarından birini ifşa etmişken, lütfen yarın yeni bir gündemin peşine takılıp, bu işin takibini bırakma.

Ey muhalefet; bu batağın üzerini kapatma.

Ey iktidar; Bu kıyıma “ yok istihbarat oyunları, yok iftira, yok bilmem ne” diyeceğine aile bütünlüğünü, gençlerin geleceğini bir nebze önemsiyorsan, uyuşturucuyla beyni yanan gençleri nasıl kurtaracağını açıkla.

“ Ne yapıyor bu y kuşağı, z kuşağı” diye araştırma üzerine araştırma yapanlar var ya, onlara da basit cevap; çoğu kafa yapıp, uyumaktan başka çıkış bulamıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çiğdem Anad Arşivi