‘Üzgün genç kız’ bulundu

‘Üzgün genç kız’ bulundu
Sokak sanatçısı Banksy’in Paris’te Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için yaptığı ancak daha sonra çalınan ‘Üzgün genç kız’ adlı eseri bulundu.Gerçek kimliği bilinmeyen ama...

Sokak sanatçısı Banksy’in Paris’te Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için yaptığı ancak daha sonra çalınan ‘Üzgün genç kız’ adlı eseri bulundu.
Gerçek kimliği bilinmeyen ama eserleriyle dünyaca üne kavuşan grafiti sanatçısı Banksy’in, Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılında yaşanan Bataclan saldırıları anısına yaptığı ve 2019’da çalınan Üzgün genç kız eserinin İtalya’da bir çiftlikte bulunduğu açıklandı. Ülkenin orta bölgelerinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yapıtın bulunduğunu açıklayan yetkililer, detaylı bilginin Abruzze bölge savcılığı tarafından basın toplantısında paylaşılacağını belirtti.
13 Kasım 2015’te salondaki bir konser sırasında seyircilerin üzerine ateş açılmış 90 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olay anısına başını öne eğmiş üzgün bir genç kızın resmedildiği eser Bataclan konser salonunun arka çıkış kapılarından birinin üzerine çizilmişti. Üzgün genç kız adıyla bilinen eser 2 Ocak 2019’da kesilerek çalınmıştı.