Uzmanlar uyarıyor: 7 kat fazla olabilir

Uzmanlar uyarıyor: 7 kat fazla olabilir
ABD’den sonra koronavirüs salgının en çok etkilediği ülke olan Brezilya’da toplam vaka sayısı 1 milyonu aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 49 bin 90’a yükseldi. Uzmanlar vaka sayısının yedi kat fazla olabileceği uyarısında...

ABD’den sonra koronavirüs salgının en çok etkilediği ülke olan Brezilya’da toplam vaka sayısı 1 milyonu aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 49 bin 90’a yükseldi. Uzmanlar vaka sayısının yedi kat fazla olabileceği uyarısında bulunuyor.
Cuma günü ülkedeki yeni vaka sayısı rekor kırarak, 54 bin 771 olarak tespit edildi. Brezilya, ABD’den sonra dünyada en çok vaka ve ölü sayısının kaydedildiği ülke konumunda bulunuyor. Uzmanlar, Brezilya’daki vaka sayısının resmi rakamlardan yedi kat fazla olabileceğini belirtiyor. Ülkede test sayısının yetersiz olması nedeniyle çok az kişiye test yapılabiliyor. Bunun yanı sıra, ölü sayısının da açıklanandan daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.
BOLSONARO:
HAFİF BİR GRİP
Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise hala salgının hızla yayılmasına rağmen pandemiyi ciddiye almayan açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor. KOVID-19’u “hafif bir grip” olarak nitelendiren Bolsonaro, koronavirüsün Brezilya ekonomisini sarsmak için medya tarafından uydurulduğunu öne sürdü.