Vahşet demek yetmezhşet demek yetmez

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 30, 2020 / 07:19

Akademisyen Aylin Sözer, İstanbul’un Maltepe ilçesindeki evinde öldürüldü. İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Aylin Sözer’i eski sevgilisi olduğu öne sürülen şüpheli Kemal Delbe’nin öldürdüğü ifade edildi. Delbe’nin, Sözer’i önce bıçakladığı, ardından da ateşe verdiği bildirildi.
Maltepe’de dün öğle saatlerinde Aylin Sözer›den haber alamayan kardeşleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Sözer’in yaşadığı eve gelen polis ekipleri içeride birinin olduğunu fark etti. Ekipler kapıyı çaldı fakat kimse açmadı. Polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Delbe kapı önüne yığınak yaptı. Ardından ekipler tarafından çağrılan çilingir kapıyı açtı. Dairede yangın çıktığını gören polisler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İçeri giren polisler Delbe’yi ve yerde yatan Aylin Sözer’i gördü.
Delbe kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı ve üzerlerine yakıcı madde dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında üzerinde Sözer’e ait altınlar ve yakıcı madde bulundu. Polislerin bazıları dumandan etkilenirken şüpheli Delbe gözaltına alındı.
DELBE’YE LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNULDU
Kemal Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aylin Sözer’in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık olarak katilin en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacaklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Twitter’dan yayımladığı mesajında, “Genç bir meslektaşım, kıymetli bir eğitimci Dr. Aylin Sözer’in vahşice katledildiği haberinin üzüntüsü içindeyim. En hafif tabiriyle bir caninin kurbanı olması çok acı. Lanetliyor; ailesi ve öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.” dedi.
HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter’da paylaştığı mesajda, “Kadın cinayetlerinin durdurulması için, bizden istenen her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLARIN EĞİTİM SÜRECİYLE İLGİLİ DERSLER VERİYORDU
İstanbul Aydın Üniversitesi›nde eğitim fakültesi dekan yardımcısı olan Aylin Sözer, Çocuk Resimlerinin Analizi Eğitimi ve Korona Günlerinde Çocuk Olmak gibi çocukların eğitim ve öğretim süreciyle ilgili dersler veriyordu.
Koronavirüs günlerinde okullarda eğitimin nasıl sürdürülmesi gerektiği ve etkili iletişim gibi konularda eğitim veren Sözer, online dersler vererek öğrencileriyle iletişimini de internet üzerinden sürdürüyordu.
BİR İYİLİK MELEĞİYDİ
İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Sözer›in hayatını kaybetmesiyle ilgili bir açıklamada şunlar vurgulandı:
“Böylesine müstesna bir değeri, ülkemizin son yıllarda yükselen bir sorunu olan kadın cinayetine kurban vermiş olmak, zorluklar ve sıkıntılarla geçen 2020 yılının bizim açımızdan en acı ve en unutulmaz anısı olmuştur. Bir akademisyenin ne kadar büyük emek, özveri ve zorluklarla yetiştiğini düşünürsek, toplumumuzun kaybı daha iyi anlaşılabilir.”
ve zorluklarla yetiştiğini düşünürsek, toplumumuzun kaybı daha iyi anlaşılabilir.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top