Vahşet

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 3, 2021 / 08:28

Antalya’da 28 Temmuz’dan beri haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, Antalya Kepez’de bir ormanlık alanda ölü bulundu. Gözaltına alınan 48 yaşındaki inşaat mühendisi ve emlakçı Mustafa Murat Ayhan, Haytaoğlu’nu cinsel saldırı sonrası öldürdüğünü itiraf etti.
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyan Azra Gülendam Haytaoğlu’na 5 gündür ulaşılamıyordu. Arandığı günler boyunca sosyal medyada Haytaoğlu’nun bulunması için çok sayıda paylaşım yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti.
İLK İFADESİNDE
“BİLGİM YOK” DEDİ
Ayhan ilk ifadesinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok” dedi ancak güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle Mustafa Murat Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiği belirlendi. Bunun üzerine yeniden gözaltına alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.
“CESEDİNİ
5 PARÇAYA AYIRDIM”
Haytaoğlu’na cinsel saldırıda bulunmasının ardından banyoda boğup, öldürdüğünü söyleyen zanlı, “Cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlık alanda gömdüm” dedi. Ayhan’ın, Haytaoğlu’nu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazdığı belirtildi.
TUTUKLANDI
Ayhan’ın cesedi gömdüğünü söylediği alanda çalışma yapan ekipler, dün sabah saatlerinde bulunan parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli, “Canavarca hisle adam öldürmek” suçundan tutuklandı.

“BAZI HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

BBC Türkçe’ye konuşan Azra Haytaoğlu’nun halası Medine Haytaoğlu, ailenin henüz resmî bir kimlik tespiti ve otopsi raporunu beklediğini söyledi. Azra’ya dair haberlerde ya da sosyal medyada paylaşılan bazı detayların gerçeği yansıtmadığını belirten hala Haytaoğlu, “Azra’nın annesi bile cinayetin detaylarını haberlerden öğrendi ama daha ölüm raporu bile kesinleşmedi. Aile hala karakol ve hastanede bekliyor” dedi.
Haytaoğlu, cuma gününden bu yana Azra’nın HTS kayıtlarına bakılmasını talep ettiklerini vurgulayarak, “Bildiğimiz tek şey var, bu kişi şüpheliydi. Bu yüzden telefon sinyallerine bakılmasını istemiştik. HTS kayıtlarına bakılarak Azra’nın en son görüldüğü yeri öğrenmek istedik” açıklamasını yaptı.
Haytaoğlu, Azra’nın ‘kadınların sesi olmak için’ gazetecilik bölümü okuduğunu da sözlerine ekledi.

Kadınlar Azra için sokağa çıktı

Haytaoğlu cinayetinin ardından kadın örgütleri İstanbul Kadıköy ve Antalya’da eylem düzenledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde Kadıköy’de Beşiktaş İskelesi önünde saat 19.30’da bir araya gelen kadınlar, ellerinde “Sessiz kalmayacağız” yazılı pankartlar ile slogan attı. Yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
“Kadınlar öldürüldükten sonra seferber olunması önemli değildir. Kadınlar hayattayken, kaybolduklarında, şiddete uğradıkları ifade edildiğinde, o an yapılması gerekenler harfiyen uygulanmak zorundadır. Süreç etkin bir şekilde uygulanmak zorundadır.”
“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Antalya’da Muratpaşa’daki eylemde ise “Biz Azra’nın sıra arkadaşları olarak bu olayın takipçisi olacağız ve Azra’nın hesabını soracağımızın sözünü veriyoruz. Bu çürümüş düzende katledilen bütün kadınların hesabını soracağız” ifadeleri dile getirildi.

BAKAN YANIK: DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Katilin mümkün olan en ağır cezayı alması için davanın takipçisiyiz” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nden Taziye Mesajı

Haytaoğlu’nun eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi de failin adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını talep eden bir taziye mesajı yayımladı:
“Henüz hayatının baharında olan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun bir cani tarafından vahşice katledilişi üniversitemizi derin bir üzüntüye boğmuştur.”

İMO: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak, Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cinayet şüphelisi Mustafa Murat Ayhan’ın yönetim kurulu üyeliğinden azline yönelik hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top