Vaka 7 binin üstünde

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 16, 2021 / 13:12

Sağlık Bakanlığı, 4 Temmuz’da koronavirüs tablosunun değiştiğini duyurarak, artık verilerin yeni tabloyla duyurulacağını açıklamış, Bakan Koca da “Daha önce paylaştığımız tüm detayları haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” demişti. Sağlık Bakanlığı, mavi renkteki Türkiye’nin haftalık COVID-19 tablosunu ilk kez açıkladı. 3-9 Temmuz haftasına ait verilerin yer aldığı tabloda, ortalama ve toplam verilere de yer verildi.
Bakanlığın 3 Temmuz’da açıkladığı gri tablodaki haftalık kısmında yüzde 3.7 olan hastalardaki zatürre oranı, yeni açıklanan mavi renkteki haftalık tabloda yüzde 4.75 olarak yer aldı. Erişkin yoğun bakım doluluk oranı, 3 Temmuz’da açıklanan tablonun haftalık kısmında yüzde 61.5 olurken, dün açıklanan haftalık tabloda yüzde 63 olarak yer aldı.

VAKA SAYISI YENİDEN 7 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI
Öte yandan günlük olarak açıklanan tabloya göre, Türkiye’de son 24 saatte 232 bin 257 Covid-19 testi yapıldı, 7 bin 304 kişinin testi pozitif çıktı, 48 kişi hayatını kaybetti. Bakanlığın 14 Temmuz verilerine göre, 238 bin 867 test yapılmış, 6 bin 907 vaka tespit edilmişti. Dün ise günlük vaka sayısındaki korkutan artışla birlikte bu sayı 7 bin 304’e yükseldi. Yine önceki gün 43 kişi yaşamını yitirmişti.
Güncel tabloyu sosyal medya hesabından açıklayan Koca, “Gaziantep ve Konya kırmızı kategoriden çıktı. Sıra Kahramanmaraş, Aksaray ve Adıyaman’da. Bayrama kadar aşımızı olarak güvenle bayramı karşılayalım” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top