Vaka arttı fatura yine sağlıkçıya

Vaka arttı fatura yine sağlıkçıya
Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 26 bin 597 kişinin Covid testi pozitif çıktı, 124 kişi hayatını kaybetti. Son 24 saatte 264 bin 647 Covid-19 testi yapıldı. Günlük vaka sayısı önceki gün 23 bin 731, vefat sayısı...

Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 26 bin 597 kişinin Covid testi pozitif çıktı, 124 kişi hayatını kaybetti. Son 24 saatte 264 bin 647 Covid-19 testi yapıldı. Günlük vaka sayısı önceki gün 23 bin 731, vefat sayısı ise 117 olmuştu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter mesajında, “Vaka sayılarındaki artışı kontrol altında tutmak zorundayız. Aşı ile bağışıklık sağlanmadan tedbirsizlik kısır döngü ile sonuçlanır. Aşı olun. Tedbirlere uyun” dedi.

Antalya ve Diyarbakır’da sağlıkçıların izinleri iptal

Antalya ve Diyarbakır’da sağlık çalışanlarının izine çıkmaları yasaklandı, halen izinde olanların da göreve geri çağrılması kararlaştırıldı.
Antalya Valiliği İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu’nun iki maddelik kararına göre, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurum, kuruluşlarında görev yapan tüm personelin ikinci bir emre kadar, yıllık izinlerinin (şu anki izni dahil) iptaline ve yeni yıllık izin taleplerinin durdurulmasına karar verildi.
Gazeteci Ferit Aslan da Diyarbakır’da pik yapan vaka sayısı ve hastanelerin yoğunluğu nedeniyle sağlık çalışanların izinlerinin iptal edildiğini duyurdu.
TTB: İZİNLERİ KALDIRMAK HUKUK VE BİLİM DIŞIDIR
İzin yasağına tepki gösteren Türk Tabipler Birliği (TTB), “Pandemi, hak kısıtlamalarında kullanışlı bir araca dönüştürülmemelidir. Sağlığın bilimsel gereklerine uymayan kısıtlamalar, amaç yönünden hukuka ve bilime aykırıdır. Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Anayasa ve kanunla kendisine verilmeyen bir yetkiyi kullanarak, dayanak gösterdiği mevzuatla uyumlu olmayan bir karar almıştır” açıklamasını yaptı.