Vaka sayısı 2 milyon aştı

Vaka sayısı 2 milyon aştı
Dünyayı neredeyse durdurma noktasına getiren koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülke konumundaki ABD’de vaka sayısı 2 milyonu geçti. Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, vaka sayısı 2 milyon 464’e, can...

Dünyayı neredeyse durdurma noktasına getiren koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülke konumundaki ABD’de vaka sayısı 2 milyonu geçti. Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, vaka sayısı 2 milyon 464’e, can kaybı da 112 bin 908’e yükseldi.
ABD’de tedbirlerin hafifletilmesi ve George Floyd protestolarının ülke çapına yayılması sonrası vakaların artacağı konuşulmaya başlanmıştı. Şu ana dek en yüksek artışın Kaliforniya eyaletinde görüldüğü belirtildi. New York ise ülkede virüsten en çok etkilenen bölge olmayı sürdürüyor. New York kentinde 209 bin 716 vaka bulunuyor.
Virüsün yayılmaya devam ettiği bir diğer ülke olan Rusya’daysa dün vaka sayısı yarım milyonu geçti. 8 bin 776 yeni vaka bildirimiyle, Rusya’daki toplam enfeksiyon sayısı 502 bin 436’ya yükseldi. Son 24 saatte 174 kişinin öldüğü, toplam ölü sayısının 6 bin 532’ye yükseldiği belirtildi.