Vaka sayısı düşmezse tedbirler sertleşecek

Vaka sayısı düşmezse tedbirler sertleşecek
Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, iki haftalık süreçte salgının gidişatında değişiklik olmadığı takdirde sert tedbirler gelebileceğini söyledi.Türkiye’de uygulamaya konan yeni kısıtlamaların 2 haftalık...

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, iki haftalık süreçte salgının gidişatında değişiklik olmadığı takdirde sert tedbirler gelebileceğini söyledi.
Türkiye’de uygulamaya konan yeni kısıtlamaların 2 haftalık süre sonunda yeniden ele alınacağını belirten Kayıpmaz, “Ümit ediyorum ki kısıtlama kararları neticesinde hasta sayıları kontrol altına alınır. Buna rağmen 2 hafta sonra yine başladığımız noktadaysak hasta sayılarındaki, ağır hasta sayılarındaki artış, bizim sağlık kapasitemize ciddi basınç oluşturmaya devam ederse o zaman daha sert tedbirler de gündeme gelir” dedi.
‘ALARM SEVİYESİNE GEÇİLECEK’
Doç. Dr. Kayıpmaz, hastanelerdeki yoğunluk durumuna ilişkin, “Kış ayları geldi, bir yandan Covid-19 artarak devam ediyor. Bir yandan da diğer hastalıklar durmuyor. Böyle olunca da hastane kapasiteleri giderek dolmaya başlıyor. Belli bir seviyeden sonra kışın daha da sertleşmesiyle alarm seviyesine geçmeye başlanılacak” diye konuştu.