Vaka ve vefat sayıları en yüksek seviyede

Vaka ve vefat sayıları en yüksek seviyede
Türkiye’de vaka sayısı açıklanmaya başlanırken ölüm sayılarındaki artış da dikkat çekiyor. Bir haftadır koronadan vefat sayıları en yüksek seviyelerde. Son 24 saattaki verilere göre, 29 bin 845 vaka tespit edildi ve 177...

Türkiye’de vaka sayısı açıklanmaya başlanırken ölüm sayılarındaki artış da dikkat çekiyor. Bir haftadır koronadan vefat sayıları en yüksek seviyelerde. Son 24 saattaki verilere göre, 29 bin 845 vaka tespit edildi ve 177 hasta vefat etti. İlk vakanın açıklandığı 17 Mart'tan bu yana vaka ve can kaybında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı.

KAYIPLARIMIZ ARTIYOR

Twitter hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Bugün tespit edilen 6 bin 592 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 5 bine yaklaştı. Kayıplarımız artıyor. En güvenli yer evimizdir'' dedi.

GÜNLÜK 30 DEFİN

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ölüm sayılarının aksine birçok ilden vefatların daha fazla olduğu bilgisi geliyor. Ankara’da koronadan ölenlerin defnedildiği Ortaköy mezarlığındaki görevlinin aktardığına göre, geçmişte Sağlık Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de 18 ölüm açıkladığı gün 17 kişi defnedildi. Mezarlık görevlisi ayrıca, bugünlerde günlük ortalama 30 kişinin defin işleminin yapıldığını anlattı.

GASİLHANE KUYRUĞU

Yapılan açıklamalar endişeleri artırırken, İYİ Parti’li Lütfü Türkkan’ın paylaştığı video da dikkat çekti. Türkkan, Küçükçekmece'de oluşan gasilhane kuyruğunun videosunu Twitter'dan paylaştı. Görüntülerde, gasilhanenin önünde yıkanmayı bekleyen cenazeler ve yakınlarının uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.