Vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da

Vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da il sağlık yöneticileriyle bir araya geldi. Salgındaki son durumun değerlendirildiği toplantının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "İstanbul’da mart başına göre vaka...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da il sağlık yöneticileriyle bir araya geldi. Salgındaki son durumun değerlendirildiği toplantının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "İstanbul’da mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık yüzde 40’ı İstanbul’da. İstanbul’un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul’u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz" dedi.

Vakalardaki virüslerin yüzde 85'inin mutant virüsler olduğunu aktaran Koca, "Bütün veriler bulaşmanın daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bulaşma hızını azaltmak için tedbirler belli. Aşı ise en büyük silahımız. Sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını olmaktan çekinmemeli" ifadelerini kullandı.

EN SIK GÖRÜLEN BELİRTİLER
Sağlık Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından Covid-19 hastalarında en sık görülen belirtilere ilişkin bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda ateş, ishal, solunum sıkıntısı gibi en sık görülen belirtilere yer verildi. Belirtiler şu şekilde sıralandı:
“Ateş, öksürük, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrısı, tat ve koku kaybı, ishal, solunum sıkıntısı.”