VALENCİA, FERDİ, ARDA VE ÖTESİ

Fenerbahçe fiziki baskıyla teknik becerisini birleştirdiğinde kazanabiliyor. İlerde baskı kurduğu, rakibinin hızlı çıkışını önlediği zaman teknik ayakları devreye girebiliyor ve maç kazanıyor. Rakip ceza sahası önünde dönen topları alamadığında da pozisyon veriyor, gol yiyor. Kasımpaşa önünde tüm bunlar gerçekleşti ve Fenerbahçe önce geriye düştü sonra 5 gol attı.

Ligin en çok faul yapan takımı ünvanını elinde bulunduran Kasımpaşa’nın baskı çabasıyla başladı maç. Selçuk İnan’ın öğrencileri Fenerbahçe’nin geriden pas yaparak çıkmasını önlemek istedi.

Ancak onuncu dakikadan sonra Fenerbahçe üst üste ataklar yaparak gol aramaya başladı. Bu sezon süper ligde ilk kez ilk 11’de sahaya çıkan Arda 20. Dakikada ceza sahası önünde kaptığı topla Valencia’yı buluşturdu. Valencia kaleci ile karşı karşıya kaldı ama vuruşu kötüydü.

Fenerbahçe özellikle soldan Valencia ve sağdan Ferdi ile üst üste ataklar yaparken golü bulan Kasımpaşa oldu. Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında önce Szalai’nin ardından Samet’in hatası gole neden oldu. Hep aynı golü yer mi bir takım? Fenerbahçe yiyor. Takım ileri çıktığında kaptırılan toplar hızlı kullanılırsa Fenerbahçe pozisyon veriyor ve gol yiyor. Allahın emri…

Beraberliği bir penaltı golüyle yakaladı Fenerbahçe. Hızlı çıkan Batshuayi’nin pasıyla ceza sahasına giren Valencia düşürülünce kazanılan penaltıyı Batshuayi atmak istedi. Tribünler Arda’nın atması için tezahürat yaparken, Jesus devreye girdi Valencia’nın atmasını istedi. Valencia önce topu direğe nişanladı, kalecinin erken çıkması nedeniyle tekrarlanan vuruşta ise golü buldu.

Çok geçmeden sezonun en güzel golüyle öne geçti Fenerbahçe. Arda’nın içinde olduğu paslaşmalarla hem tam bir takım golüydü hem de şahane bir son vuruş güzelliği vardı. Jesus bile hiç alışılmadık biçimde çocuklar gibi sevindi gole.

Sahanın en iyisi Valencia sadece attığı dört golle değil yaptığı hızlı ataklarla, kaptığı toplarla, verdiği paslarla müthiş bir maç çıkardı. Bir forvet oyuncusu ne yapabilirse çok daha fazlasını yaptı. Defansa geldi top çıkardı, orta sahada baskı yarattı, top kaptı, hızla ileri taşıdı, pozisyonlar üretti, ilerde her pozisyonun içinde yer aldı, dört gol attı. Bİr forvet başka ne yapabilir?

Valencia kadar başarılı bir diğer isim de Ferdi oldu. O da bir sağ bek oyuncusu ne yapabilirse fazlasıyla yaptı. Tüm ataklara katıldı, sağ kanattan takımı ileri taşıdı ve Valencia’nın attığı ikinci golde müthiş bir asist yaptı.

Arda gecenin bir başka mutluluğuydu. İkinci yarının hemen başında Altay’ın uzun pasıyla gelen 3. gol Arda Güler hayranlarını mest edecek türdendi. Altay’ın pasında defanstan dönen topa Arda’nın akıl ve yetenek dolu vuruşu üst direkten dönünce Valencia çok rahat bir vuruşla üçüncü golü buldu.

Dördüncü golde ise Valencia bu kez, Arda’nın pasıyla pozisyona giren Batshuayi’nin direkten dönen topunu tamamladı.

Batshuayi son dakikalara kadar maçın mutsuz ismiydi, Valencia dört gol atarken, O, tüm çabasına rağmer ağları bulamamıştı. Uzatma dakikalarında beşinci golü atınca yüzü güldü.

Maç sonunda yüzü gülen isim maç öncesinde “Zor maç olacak, kimse ilk yarıdaki 6 farklık galibiyeti beklemesin” diyen Jesus oldu. Rakip Galatasaray dört farklı galibiyetle hava attığı bu hafta 5 golle alınan galibiyet Jesus ve öğrencilerinin yüzünü gerçekten güldürdü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi