VALİ, EMNİYET, İL SAĞLIK MÜDÜRLERİ MASADA; BELEDİYE BAŞKANI, TABİP ODASI YOK

VALİ, EMNİYET, İL SAĞLIK MÜDÜRLERİ MASADA; BELEDİYE BAŞKANI, TABİP ODASI YOK
En ağır deyimiyle nezaketsizlikSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında salgının İstanbul'daki seyri masaya yatırıldı, ancak masada bir tek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yoktu.Kişisel Twitter...

En ağır deyimiyle nezaketsizlik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında salgının İstanbul'daki seyri masaya yatırıldı, ancak masada bir tek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yoktu.

Kişisel Twitter hesabından Perşembe akşamı, İstanbul'da pandemi toplantısı gerçekleştirdiklerini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü, bakan yardımcıları, il sağlık müdürlerinin bulunduğu toplantı salonun fotoğrafını paylaştı. Paylaşıma tepkiler çığ gibi büyüdü, çünkü İBB Başkanı İmamoğlu’nun toplantıda olmaması dikkat çekti.

VALİLİKTEN TUHAF AÇIKLAMA

İmamoğlu, salgına karşı alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıya davet edilmediğini ve bu tweet ile birlikte haberdar olduğunu açıkladı. Valilik kaynakları, olaya ilişkin 'Ani gelişti' yanıtını verdi.

'HALKIMIZ BUNUN HESABINI SORAR'

Ekrem İmamoğlu da dün hem toplantıya çağırılmamasına hem de valinin ‘ani gelişti’ açıklamasına tepkisini dile getirdi. Toplantıya çağırılmamasını nezaketsizlik olarak nitelendiren İmamoğlu, ”İstanbul’da siz, pandemi için bir toplantı yapacaksınız -adı ne olursa olsun- ve bu kadar önemli bir aşamada, önemli kararların, önemli verilerin paylaşıldığı bir toplantı yapacaksınız, işin tam da göbeğinde olan bir kurumu, davet etmeyeceksiniz. Halkımız bunu görür, hesabını da sorar” ifadelerini kullandı.

‘İLK ARANACAK KİŞİ BENİM’

Valinin açıklamasına ilişkin de “İBB Başkanı olarak ilk ulaşılması gereken kişi benim” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Yani biz, tırnak içinde ani gelişen toplantılar kavramının dışında mıyız? Ne demek istiyorsunuz siz, ani gelişti diye? Elli kişi toplanacak; İBB Başkanı masada yok” diye konuştu.

'BİRİLERİ BAŞTAN KÜSMÜŞ'

İmamoğlu ayrıca, “Konu İstanbullu, İstanbullunun canı söz konusu olunca küslük olmaz. Birileri baştan küsmüşler. Sebebi ne; bilmiyorum” dedi.

Dikkat çeken bir noktaya değinen İmamoğlu, Sağlık Bakanlığı ve İBB arasında bir protokol imzalandığını ve Bakanlığın kendilerinden 8 milyon İstanbulkartlı’nın bilgisini istediğini açıkladı.

HASTALIKLI İNSANLAR ENGELLENMEYECEK

İstenen belgelere ilişkin Bakanlık ve İBB arasında anlaşmazlık yaşandığını bildiren İmamoğlu, Bakanlığın pozitif olduğu halde toplu taşıma kullanan hastaları tespit edip ceza kesmek istediğini, İBB’nin ise vakalara ilişkin bilgileri istediği ve buna göre söz konusu kişilerin İstanbulkart’larının iptal edilmesi talebinde bulunduğunu aktardı. İmamoğlu’nun aktardığına göre Sağlık Bakanlığı İBB’nin ‘ceza yazmayalım’ talebini reddetti.

‘PERDE ARKASI SÜREÇ İŞLETİLDİ’

Yaşanan duruma karşı çıkmasına rağmen, salgınla mücadelede aksama olmaması için protokolü imzaladıklarını ifade eden İmamoğlu, “Karşı çıkmama rağmen, onay verdim; sırf sistem yürüsün diye. Perde arkası bir süreç işletildi. Aynı günün akşamı, siz, bizi davet etmiyorsunuz” dedi. İmamoğlu’nun açıklamaları akıllara “Bakanlık İBB’yi vakaları bildirmemek için mi çağırmadı?” sorusunu getirdi.

PANDEMİ DEĞİL ‘PANDOMİM’ KURULU

İstanbul Tabip Odası da toplantıya tabip odası temsilcileri ve Ekrem İmamoğlu’nun çağırılmamasını eleştirdi, “Bunun adı ‘Pandemi Kurulu’ değil, olsa olsa ‘Pandomim Kurulu’ olur” açıklamasını yaptı.

KOCA: GÖRÜŞME YAPMAYI PLANLIYORUM

Fahrettin Koca, İmamoğlu’nun toplantıya çağrılmamasına ilişkin, "Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul’da çalışma arkadaşlarımla olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum” yorumunu yaptı.