Vali yanılttı

Vali yanılttı
Kadıköy’de Pazar akşam saatlerinde üç katlı bir binada meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından yürütülen soruşturmada ‘terör şüphesi’ olduğu açıklandı.Bu nedenle soruşturma, İstanbul...

Kadıköy’de Pazar akşam saatlerinde üç katlı bir binada meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından yürütülen soruşturmada ‘terör şüphesi’ olduğu açıklandı.

Bu nedenle soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülecek.

Olayda Özbekistan uyruklu (A.K) yaralanırken yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Soğutma ve arama çalışmalarında yaralı A.K’nin 68 yaşındaki babası M.K ile 10 yaşındaki kızı N.K ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere üç kişinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

VALİYE O AÇIKLAMAYI KİM YAPTIRDI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün patlama olan binaya gelerek incelemelerde bulundu. Ardından açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi:
“Şu an içeride adli inceleme devam ediyor. Yapılan ön incelemede, birtakım farklı görüşler ve tespitler var. Sonuçta biz buraya gelen yetkili ve adli birimlerin açıklamasını bekleyeceğiz. Ancak şunu net ifade edebiliriz. Görülen binanın sağlam kalan tek dairesinde doğal gaz aboneliği var. Ve o aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alan iki dairede de doğal gazla ilgili tesisat yok. Yani niye öyle bir açıklama yapıldı veya kim yaptırdı. Muhtemelen Sayın Valimiz onu irdeleyecektir. Ama şu an için adli birimler burada gerekli incelemeyi yapıyorlar.”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayın nedenini doğalgaz patlaması olarak duyurmuştu.