Vali Yerlikaya: Bir Suriyeli misafirimiz vefat etti

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 24, 2020 / 06:44

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bölgeye giderken, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“İstanbul’da bugün öğleden sonra gerçekten ciddi bir sağanak yağış oldu. İstanbul’da daha önce çok ender gördüğümüz iki tane hortum görüldü. Maalesef içinde bulunduğu Esenyurt Pınar Mahallesi 1272 Sokak’ta bodrum katları yol kot seviyesinden itibaren 120 santime yakın su bastı. Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü’nde su baskınları oldu. Çatalca’da hastanede tedavi gören iki vatandaşımız, Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde tedavi gören durumları iyi iki vatandaşımız, Esenyurt Devlet Hastanesi 4 Suriyeli geçici koruma kapsamında misafirimiz var. 2, 3 ve 5 yaşlarında 3 yavrumuzun durumları iyi. Maalesef 30- 32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz vefat etti.
Yerlikaya felaket sonrası önlem alınacağını “Bu sokakta bodrumda yaşama izin vermeyeceğiz, konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu günden itibaren de tedbirlerimiz alıyoruz. Vatandaşımıza gereken desteği sağlayarak sahip çıkacağız” sözleriyle dile getirdi.
Harimidere’de ise bazı sokaklarda debisi yüksek akıntılar oluştu, o akıntılar önlerine kattıkları araçları sürükledi. Bir sokakta hızla yükselen suların arasında mahsur kalan bir minibüsün içindekiler, aracın üstüne çıkarak bekledi.’

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’ta yoğun yağış sonrası su baskınları olan mahallede incelemelerde bulunurken, “Uyarılar yapılıyordu, tedbir aldınız mı?” diye soran muhabire, “Nasıl bir tedbir mesela sorduğunuz? Yağmuru durduramayız biliyorsunuz. Ama biz bu sorunu çözeceğiz. 20-25 yıldır tedbir almayanlara bu soruyu sorabilirsin” şeklinde yanıt verdi. Ekrem İmamoğlu, sel felaketinin yaşandığı Esenyurt’taki altyapı sorununun 15-20 yıldır yaşandığını dile getirerek, “Bu sorunu inşallah bu yaz halledeceğiz” dedi.

Scroll to Top