Validen Soyer’e ‘sen sus’ yazısı

Validen Soyer’e ‘sen sus’ yazısı
AFAD’dan İzmir Valiliği’ne 23 Ekim’de gönderilen yazıda belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerin deprem sonrası açıklama yapmaması istendiği ortaya çıktı.Yazıyı paylaşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz...

AFAD’dan İzmir Valiliği’ne 23 Ekim’de gönderilen yazıda belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerin deprem sonrası açıklama yapmaması istendiği ortaya çıktı.
Yazıyı paylaşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz” ifadelerini kullandı.
AFAD, yazının İzmir’e özel yazılmadığını belirterek, “Depremden 7 gün önce yazıldı” açıklamasını yaptı. İzmir depremi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, medyanın kendisine ambargo uyguladığını, belediye personeli olduğu için itfaiye görevlileri ile bile röportaj yapılmadığını söylemişti.