Vallahi buna gülünür

Vallahi buna gülünür
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla müdahale edildiği yönündeki açıklaması üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla müdahale edildiği yönündeki açıklaması üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Vallahi gülünür” dedi.

İmamoğlu, İBB’nin katkılarıyla inşa edilen Ardahan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılış törenine katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener›i şehirlerde provokasyonlarla püskürtmeye gayret ettiklerini savunan İmamoğlu, “Tabii ki genel başkan gereken cevabı her yerde veriyor. Daha ötesi akla hayale gelmeyen kurgu birtakım tasarruflarla rencide etmeye çalışıyorlar. Yahu Allah aşkına daha dün, üzerinden çok zaman geçmedi, bize yapmadıklarını bırakmadılar, söylemediklerini bırakmadılar. Her şeyi yaptılar her şeyi, ya hiç akıllanmadınız mı” tepkisini gösterdi.

Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangın ile ilgili de konuşan İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın danışmanı diyor ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla oranın yangınını söndürdük.’ Vallahi gülünür. Kulakları çınlasın Cemal Enginyurt bana yazmış Twitter’dan diyor ki ‘Sayın Başkan derhal hesap ver. Gerçekten Cumhurbaşkanı’ndan talimat alarak mı söndürdün?’ diye bana not gönderiyor” dedi.

Altılı masa hakkında da mesaj veren İmamoğlu, şunları kaydetti:
“Bu yolculukta hepimiz neferiz arkadaşlar. Ben iddia ile söylüyorum, altılı masaya; o masanın liderliğini yapan genel başkanımıza buradan söylüyorum, ‘7/24; bu sürecin, bu değişimin gerçekleşmesi için en çalışkan, bu sürecin neferi, en başarılısı ben olacağım’ diyorum. Çok koşacağım. Genel Başkanımıza da o sürece de layık olacağım. Başarı için yarışacağız. Birlikte kazanacağız. Milletimiz için kazanacağız.”