Vallahi de korkmuyoruz billahi de korkmuyoruz

Vallahi de korkmuyoruz billahi de korkmuyoruz
Soma’dan Ankara’ya yürümek isteyen yaklaşık 20 maden işçisi, dün sabah yine engellendi. Salihli’de sabaha karşı gözaltına alınan işçilerin bağlı olduğu sendika Bağımsız Maden İş, tazminat hakları yıllardır ödenmeyen...

Soma’dan Ankara’ya yürümek isteyen yaklaşık 20 maden işçisi, dün sabah yine engellendi. Salihli’de sabaha karşı gözaltına alınan işçilerin bağlı olduğu sendika Bağımsız Maden İş, tazminat hakları yıllardır ödenmeyen işçilere dayanışma mesajı verirken, “Sonuçları ne olursa olsun, sorunlar çözülene kadar Soma’ya geri dönmeyeceğiz” ifadesini kullandı. İşçiler sonrasında serbest bırakıldı.
Sendikanın örgütlenme uzmanı Kamil Kartal, “Ermenek madenlerindeki koşullar 18. yüzyıldan kalma. Germinal romanındaki gibi koşullarda çalışıyor madenciler. Sonuçları ne olursa olsun, sorunlar çözülene kadar Soma’ya geri dönmeyeceğiz” dedi.
ÖYLE Mİ ALAY KOMUTANI
Bir madencinin gece saatlerinde yaptığı konuşma ise sosyal medyada gündem oldu. Madenci, engelleme ve gözaltılara “Bir işverene, tek adama gücü yetmeyen devlet, şimdi gücünü bizde sınıyor. Vallahi de korkmuyoruz, billahi de korkmuyoruz sizden” diyerek tepki gösterdi.
KORKMUYORUZ SİZDEN
Somalı madenci, yıllardır sürdükleri mücadelenin önemine vurgu yaparak, “Devlet bunları yapanlardan hesap sorsun gücü yetiyorsa! Bir tane kıçı kırık patrondan hesap sormayı beceremeyen devlet gücünü bizde sınayacak öyle mi? Öyle mi alay komutanı? Buradayız biz! Şimdi bize güç göstereceksiniz ve biz bu güçten korkacağız öyle mi? Vallahi de korkmuyoruz, billahi de korkmuyoruz sizden!” ifadelerini kullandı.