VAN’DA İLK SUTOPU TAKIMI

VAN’DA İLK SUTOPU TAKIMI
Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde bu yıl ilk kez kurulan erkek sutopu takımı, ligde mücadele etmek için Türkiye Sutopu Federasyonuna yaptığı başvurunun sonucunu bekliyor.Türkiye’nin en büyük gölünün bulunduğu...

Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde bu yıl ilk kez kurulan erkek sutopu takımı, ligde mücadele etmek için Türkiye Sutopu Federasyonuna yaptığı başvurunun sonucunu bekliyor.

Türkiye’nin en büyük gölünün bulunduğu Van’da, yüzmenin de diğer spor dalları gibi ilgi görmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kentin ilk erkek sutopu takımını kurdu.

Yapılan seçmeler sonucu 15-19 yaş grubundaki 16 sporcunun seçildiği takımın, federasyonun belirleyeceği ligde mücadele etmesi için Türkiye Sutopu Federasyonu’na başvuru yapıldı. Yapılan başvurunun sonucunu bekleyen Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, lige katılmalarının onaylanması durumunda belirlenen programa göre maçlara çıkacak.

İranlı antrenör Akbar Mirzamohammadi yönetiminde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olimpik yüzme havuzunda antrenman yapan sporcular, sutopunda kenti en iyi şekilde temsil ederek milli takıma yükselmeyi istiyor.