“VAR VE SAHA HAKEMLERİNİ AYIRMA KARARI ALDIK”

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 26, 2022 / 12:33

Bolu’daki bir otelde düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “VAR ve saha hakemlerini ayırma kararı aldık ki çok faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

2022-2023 Sezonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yaz Semineri’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ham madde, sermaye, emek ve girişim olmadan hiçbir şey üretmenin mümkün olmadığını ancak tüm bu faktörler arasındaki farkı oluşturan yegane kaynağın insan olduğunu söyledi.

Bilimsel çalışmaların, kurumların başarısında maddi sermayeden çok insanın psikolojik sermayesinin belirleyici olduğunu gösterdiğine işaret eden Büyükekşi, kurumun içinde psikolojik sermaye ne kadar yüksekse o kurumun o kadar kolay yükselebileceğini aktardı.

Büyükekşi, hakemlere bugüne kadar sadece fiziki testlerin yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:
“Bu konuda İstanbul Üniversitesi bizim paydaşımız. İş birliğimizle iki günden beri hakemlerimize 10 ayrı testi içeren psikoteknik testler yapıyorlar. Eksiklerini belirleyip bu konuda gelişmeler sağlayacağız. Bu testlerin, hakemlikteki rekabetin ve seviyenin artırılmasına çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Psikoteknik analizler, bir eleme veya sınıflama çalışması kesinlikle değildir. Mevcut insan varlığını çok boyutlu olarak keşfetmektir. Geleceğe ulaştıracak yolun doğru inşası için gereken en etkili yöntem ve araçları belirlemeye olanak sağlayacak verileri elde edebilmek içindir. Elde edilen veriler kesinlikle ve kesinlikle gizli kalacaktır.“

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top