Varank iktidar medyası ile kavgalı

Varank iktidar medyası ile kavgalı
İktidara yakın Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın arasındaki 3 yıllık gerginlik, Fuat Uğur'un tazminat cezası almasıyla yeniden alevlendi. İkili arasındaki tansiyon yükselirken...

İktidara yakın Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın arasındaki 3 yıllık gerginlik, Fuat Uğur'un tazminat cezası almasıyla yeniden alevlendi. İkili arasındaki tansiyon yükselirken Pelikancı isimler de safını seçti. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cemil Çiçek, eski Bakan Hüseyin Çelik ve AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'ın eleştirileriyle görünür hale gelen AKP içi kavga, Mustafa Varank'ın Pelikancılar tarafından hedef alınmasıyla iyice ayyuka çıktı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a dava açan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin. Tetikçilik yapıp itibar suikastı yapmaya çalışacaksın. İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin. Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek. Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu" açıklamasını yapmıştı. Fuat Uğur ve Mustafa Varank arasındaki kavga sürerken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu koltuğundan eden "Pelikan Bildirisi" ile anılan grup, Varank'ı hedef aldı.

Ankara Kuşu adlı sosyal medya hesabının Mustafa Varank'a arka çıkan paylaşımını paylaşan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan "Leşlerin takdirini almamak lazım" diye yazdı. Berat Albayrak'la yakınlığıyla bilinen Selman Öğüt ise "Yazıyı okuyunca tek cümle geldi aklıma: Fuat Uğur’a bu konuyla ilgili ayıp edildi ve ayıp edilmeye devam ediliyor" paylaşımı yaptı.