VAR’da Hayat VAR

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 6, 2020 / 06:57

Başakşehir’in Antalya deplasmanından üç puanla dönmesi Galatasaray- Trabzonspor karşılaşmasının heyecanına tavan yaptırdı.
Trabzonspor “sinekten yağ çıkarmak” misali oyuncularını maksimum kullanmak, yarışın içinde kalmak için tüm riskleri aldı. Eldeki oyuncular üzerinde kadro mühendisliği yapılmış! Kart cezalısı Pereira’nın yerinde Kamil Ahmet, Campi’nin yerinde Da Costa’ya forma forma şansı verildi. Sakatlığı düzelen Ekuban ofanstaki yerini aldı. Nwakaeme ise tam düzelmemiş olmalı ki kulübede destek kuvvet olarak bekledi. Son beş dakikada oyuna dahil oldu.
İki takım da oyuna kazanma arzusu ile başladı. İlk 20 dakika içinde ev sahibi takım üç, bordo mavili takım bir net gol pozisyonuna girdi. Nefes kesen mücadelede top bir o kalede bir diğer kalede tehlike oldu, izleyenlerin adrenalini yükseltti. 32.dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Da Costa’nın faulüne göğsüne tekme atarak cevap veren Feguli, VAR’ın radarına yakalandı. Cüneyt Çakır VAR’a gidince tereddütsüz kırmızıyı çıkardı. Feguli’nin yaptığı harekette ne ararsan var! Takıma ihanetten tutun, hakemi kandırmaya kadar. 40. dakikada Sörloth’a yapılan hareket için maçın orta hakemi Cüneyt Çakır yine VAR’a çağrıldı. Çakır penaltı noktasını gösterdi. Sosa topu filelere gönderdi. 0-1
Trabzonspor devre arasında skor ve sayısal üstünlüğünün moraliyle soyunma odasına gitti.
İkinci yarıya sarı kırmızılı takım hamle yaparak başladı. Teknik direktör Fatih Terim, Mariano’nun yerine Linnes, Ömer Bayram’ın yerine Sekidika’yı aldı. Eksik Galatasaray futbolunu bir vites büyütmek yerine sertliğin dozajını artırdı! Trabzonspor eksik rakibi karşısında skor üstünlüğünü koruma içgüdüsünü elden bırakmadı. Kendi oyununu oynama yerine gergin ev sahibi takımın hata yapmasını bekledi. Kontrataklarla gol aradı. 70. dakikada istediğini elde etti. Klasik gollerinden birine imza attı. Sosa ortaladı, Novak kafa ile filelere gönderdi.
Golden sonra bordo mavili takımın kulübesinden hamle geldi. Kamil Ahmet’in yerine Serkan Asan, Ndiaye’nin yerine Guilherme’yi aldı. Abdulkadir Parmak’ın yerine Doğan Erdoğan dahil oldu. Skor olarak rahatlayan Trabzonspor oyunun son bölümünü istediği gibi yönlendirdi. Gol yeme hastalığını üzerinden bir türlü atamadı. Rakibin fiziksel ve zihinsel olarak bittiği anda penaltı yaptırması büyük hataydı. Sorloth sarı kırmızılı takımın hayal kurmasına izin vermeden perdeyi kapatan golü attı. 1-3
Ligin zirvesindeki yarış, Başakşehir ile Trabzonspor’a kaldı. Galatasaray zirveye havlu attı. Gecenin kaderini ise VAR tayın etti.

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top