VAR’DA MİNUMUM MÜDAHALE, MAKSİMUM YARAR

VAR’DA MİNUMUM MÜDAHALE, MAKSİMUM YARAR
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “VAR, neredeyse her hafta puan kaybına uğrayan takımlarımız tarafından bol miktarda eleştirilse de UEFA kuralları gereği minimum müdahale maksimum yarar çerçevesinde...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “VAR, neredeyse her hafta puan kaybına uğrayan takımlarımız tarafından bol miktarda eleştirilse de UEFA kuralları gereği minimum müdahale maksimum yarar çerçevesinde çalışıyor.” dedi.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin bilgilendirme toplantısında konuşan Büyükekşi, göreve geldikleri ilk günden beri öncelikli meselelere tüm futbol paydaşlarıyla çözüm üretmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Şüphesiz ki burada olduğu gibi tüm dünyada da gündemi en çok meşgul eden konulardan biri hakem performansı. Bizler futbolun güzelliklerini, bir araya getiren heyecanını, ailelerin, çocukların hafta sonu eğlencesini, hakemle değil maç performansıyla konuşulan futbolu gündeme getirmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.