Varlık Fonu Nabız Yokluyor, Telekom Devlete mi Dönüyor?

Varlık Fonu Nabız Yokluyor, Telekom Devlete mi Dönüyor?
Türkiye Varlık Fonu, Bloomberg’in haberine göre bankalara ait yüzde 55 hisseyi alarak Türk Telekom’da çoğunluğa sahip olmak için girişimde bulundu. Varlık Fonu’nun elinde Türk Telekom’da yüzde 6,7’lik payı bulunuyor.Bloomberg’e...

Türkiye Varlık Fonu, Bloomberg’in haberine göre bankalara ait yüzde 55 hisseyi alarak Türk Telekom’da çoğunluğa sahip olmak için girişimde bulundu. Varlık Fonu’nun elinde Türk Telekom’da yüzde 6,7’lik payı bulunuyor.
Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Varlık Fonu, bankalarla ilk teması kurdu. Taraflar fiyat konusunda fikir ayrılığı yaşarken Varlık Fonu, henüz resmi teklif yapmadı. Piyasa değerine göre Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi yaklaşık 1,5 milyar dolar düzeyinde.
Bankalar, geri ödenmeyen kredilerine karşılık olarak 3 yıl önce Türk Telekom’un yüzde 55 hissesine, LLY adında bir şirket kurarak sahip olmuştu. Hazine’nin Türk Telekom’da yüzde 25, Varlık Fonu’nun yüzde 6,7 hissesi var. Kalan paylar ise halka açık.
LLY, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TVF konuya ilişkin Bloomberg’e yorum yapmadı. Lübnanlı Hariri, Türk Telekom’u kasasında 2 milyar dolar varken satın aldıktan sonra borcunu ödemediği gibi şirketin içini boşaltmış, 4.75 milyar dolarlık da kredi borcu bırakarak kaçmıştı. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hariri’yi iki kere Beştepe’de ağırlamış baş başa görüşmüştü. Hariri, hâlâ bir ödeme yapmadı.