Varlık kuyruğu değil ucuz et kuyruğu

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 2, 2023 / 08:36

Ucuza et almak isteyen vatandaşlar, Başkent Mobil Market’in önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kar yağışına karşın giderek uzayan kuyruklar, Türkiye’de giderek derinleşen yoksulluğa ayna tuttu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde et, kıyma ve tavuk ürünlerinin piyasaya göre uygun fiyattan satışına dün başladı. Satışlar, Ramazan ayı sonuna kadar yapılacak. Başkent Mobil Market’in ilk hizmet noktası olan Sıhhiye’de vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Başkent Mobil Market’te kıyma 139,5 TL’den, kuşbaşı ise 149,5 TL’den satışa çıkarıldı.

Ucuz et kuyruğunda bekleyen Şahin Kurter, “Mali müşavir emeklisiyim ama zor geçiniyoruz. Ramazan sonuna kadarmış bu marketler ama sürekli olmasında yarar var. Kıymanın kilosu 220-250 arasında. Diğer etler daha pahalı. Burası şu anda 150 TL’ye veriyor. Vatandaş perişan. Tam iki saattir kuyruk bekliyoruz. Burada 50 lira karımızı olsun diye” dedi.

“ÇOCUĞUMUN SOFRASINA BİR ET KOYAYIM DEDİM”
Et kuyruğunda bekleyen Selahattin Kurtul ise ,“Ben kasaba gitmiyorum. Et ve Süt Kurumu’na gidiyorum. Bugün de bunu duydum buraya geldim. Aldığım emekli maaşıyla tonlarca et götürecek halim yok. 5 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Akşam çocuğumu eve yemeğe davet edeceğim. Hiç değilse sofrasına bir et koyayım dedim” diye konuştu.

“AÇIZ İKİ KİLO KIYMA ALIP GİDECEĞİZ”
Bir diğer vatandaş, “Sabahtan beri burada soğukta bekliyoruz. Açız, emekliyiz. İki kilo kıyma alıp gideceğiz. Olay bu” derken; bir kadın da, “Sabah duyduk haberi 2 saattir bekliyoruz ne verirlerse alacağız. Bu kuyruklarda dura dura nasıl geçineceksin? Kalabalık bir aileyim, çok zor geçinmek” dedi.

“150-200 ÜRETİCİDEN HAYVAN ALACAĞIZ”
Halk Ekmek Başkent Market’in sorumlu veteriner hekimi Erdem Mutlu ise et satışına ilişkin ANKA’ya şunları söyledi:
“Üreticilerimizden yerli besi hayvanı kesiyoruz, hem de üreticimize destek oluyoruz. Bu proje 1 Şubat itibarıyla başladı. Ramazan sonuna kadar devam edecek. Kırmızı etin yanında beyaz et satışlarımız da devam etmekte. Şu anda herhangi bir sınırlama koymadık talep çok fazla. Şu anda 5 ayrı üreticiden et tedariği sağladık, fakat 25 ilçemizde bu hizmeti vereceğimiz için ulaşacağımız üretici 150-200 gibi gözüküyor.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top