Vaşington zirvesinden de sonuç yok

Vaşington zirvesinden de sonuç yok
Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ayrı ayrı görüşmeler yürüttü ancak görüşmelerden somut bir karar çıktığına dair açıklama yapılmadı. Azerbaycan Dışişleri...

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ayrı ayrı görüşmeler yürüttü ancak görüşmelerden somut bir karar çıktığına dair açıklama yapılmadı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Pompeo'ya "Ermenistan'ın işgali sona ermeli" dediğini aktardı. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Rusya'ya giderek, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ayrı ayrı görüşmüştü.

DURUM KARMAŞIK

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise durumun çok karmaşık olduğunu, gerilimin düşmesinden taraf olduklarını söyledi. Pompeo, çözüm olarak ise üçüncü güçlerin silah desteği vermemesi ve yangına körükle gitmemesini sundu.

TÜRKİYE DE MASADA OLMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, masada Türkiye’nin olması gerektiğini vurgulayarak, “Rusya ne kadar çözüm için, barış için yer almayı düşünüyorsa, Türkiye'nin de en az Rusya kadar burada barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum” dedi.