Vatandaş da TBMM’den Adalet Arıyor

Vatandaş da TBMM’den Adalet Arıyor
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dört dönem boyunca TBMM’ye başvuran vatandaşların büyük çoğunluğunun adalet arayışında olduğunu açıkladı. Gergerlioğlu, Meclisteki Dilekçe komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme...

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dört dönem boyunca TBMM’ye başvuran vatandaşların büyük çoğunluğunun adalet arayışında olduğunu açıkladı. Gergerlioğlu, Meclisteki Dilekçe komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kurumu’na vatandaşların verdiği dilekçeleri sordu. 3 kurumdan gelen detaylı yanıtlarda, dört dönem içinde yurttaşların en çok adalet arayışında oldukları sonucu çıktı.
İnsanların taleplerini doğrudan iletttiği Dilekçe Komisyonu’na, en fazla adalet ve güvenlik konularında başvuru yapıldığını açıklayan HDP Milletvekili Gergerlioğlu 27. dönemdeki başvuruların bugüne kadar 13 bin 910’u bulduğunu, 86 başvurunun da milletvekillerinden geldiğini açıkladı.
Her üç komisyona yapılan başvurularda da, cezaevlerinde kalan mahpusların yaşadıkları sorunlar her dönem ilk sırada yer aldı. Milletvekili Gergerlioğlu’nun açıklamasına göre, her dönemin 2. sıradaki sorunu adil yargılanma hakkı, cezaevlerindeki mahpusların sorunları arasında da yer aldığı için adalet arayışı her dönemin ilk sırasında yer alıyor.
Gergerlioğlu’nun dönemlere göre başvuruları sorduğu bir diğer kurum olan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na ise 24’üncü dönemde 87, 26’ncı dönemde 67 bireysel başvuru yapıldı. 27. dönemde yapılan başvuru sayısı ise 29 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla 32’yi buldu.