Vatandaşın en önemli sorunu ekonomi

Vatandaşın en önemli sorunu ekonomi
Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ANAR) koronavirüs anketinde ekonomi başlığı ön plana çıktı. Katılımcıların yüzde 50’si salgın nedeniyle gelirinin azaldığını belirtirken, yüzde 77,6’sı ise salgın dışında...

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ANAR) koronavirüs anketinde ekonomi başlığı ön plana çıktı. Katılımcıların yüzde 50’si salgın nedeniyle gelirinin azaldığını belirtirken, yüzde 77,6’sı ise salgın dışında en önemli sorunun ekonomi olduğunu kaydetti. Ankete katılanlara salgından nasıl etkilendikleri sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 50,5’i “gelirim azaldı”, yüzde 36,2’si “borçlarım arttı” cevabını verirken yüzde 14,9’u ise “işimi kaybettim” cevabını verdi. “Hiçbir şekilde etkilenmedim” diyenlerin oranı ise yüze 12 olarak kaydedildi.
Katılımcıların yüzde 77,6’sı “Koronavirüs salgını dışında ülkemizin en önemli sorunu nedir?” sorusuna “ekonomi” yanıtını verdi. İkinci sırada yüzde 3,7 oranıyla “terör/güvenlik”, üçüncü sırada yüzde 2,7 oranıyla “hükümet/yönetim” cevabı verildi.