‘Vatandaşın markette fiyatı nedeniyle yanına yaklaşamadığı karpuz tarlada kaldı’

‘Vatandaşın markette fiyatı nedeniyle yanına yaklaşamadığı karpuz tarlada kaldı’
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çarşı-pazar ve marketlerde dilimle satılan karpuzun düşen fiyatına rağmen nakliye fiyatındaki artış nedeniyle tarlada kaldığını söyledi.Niğde Altunhisar ilçesinde karpuz tarlalarını...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çarşı-pazar ve marketlerde dilimle satılan karpuzun düşen fiyatına rağmen nakliye fiyatındaki artış nedeniyle tarlada kaldığını söyledi.

Niğde Altunhisar ilçesinde karpuz tarlalarını gezip çiftçilerle konuşan Gürer, “TÜİK Mayıs 2022 bitkisel üretim tahminine göre bir önceki yıla göre bu yıl % 3.9 oranında karpuz azalış olacağı tahmin edildi. Bu azalışa rağmen karpuz yüksek nakliye tutarları nedeni ile tarlada kaldı” diye konuştu.

Karpuzda verim olmasına rağmen satış yapamadıklarını anlatan karpuz üreticisi Nuh Çiftçi, Niğde’nin yanı sıra Konya, Şanlıurfa ve Adıyaman -Bismil’de dahil tarlada karpuzun kilogramının 60 kuruştan bile satılamadığını anlattı. Çiftçi, binlerce dönüm arazide karpuzların yarısının çürüdüğünü, kalan yarısının da çürümeye başladığını ifade etti.