Vatandaştan İmamoğlu’na: Ez jite ez dikim

Vatandaştan İmamoğlu’na: Ez jite ez dikim
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, restore edilerek “Haliç Sanat” adıyla yeniden ayağa kaldırılan Osmanlı mirası ‘Fener Evleri’nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu “İstanbul’un dönüşümü dediğimiz şey, aslında bazen...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, restore edilerek “Haliç Sanat” adıyla yeniden ayağa kaldırılan Osmanlı mirası ‘Fener Evleri’nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu “İstanbul’un dönüşümü dediğimiz şey, aslında bazen sizi çok büyük hazinelerle de buluşturabiliyor. Birkaç yüzyıl öncesinden bugüne kalmış, ama harabeye dönüşmüş, biraz da tahrip edilmiş yapının, geçmişin izlerini de içine alarak dönüşümünün sağlanması, tam da hayal ettiğimiz Haliç eksenindeki o sanat kurgusunu güçlü kılacak buluşma noktalarını bize kazandırdı. Burada tarihin izlerini, maneviyatı, aslında nasıl bir şehirde yaşadığımızın güçlü bir gösterisini, şovunu izleyebilirsiniz aslında” dedi.

İBB, Haliç kıyısında Osmanlı mirası 3 tarihi binayı, “150 Günde 150 Proje” kapsamında restore etti. İBB Başkanı İmamoğlu, İBB Miras ekipleri tarafından restore edilen ve “Haliç Sanat” adıyla hizmete alınan tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu. İmamoğlu; hizmete alınan alanlarla ilgili, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’den bilgi aldı. İmamoğlu, metruk hallerinden kurtarılan alanlarla ilgili değerlendirmesini Haliç Sanat Odak 2’de yaptı.


TEZGAHIN BAŞINA GEÇTİ
İBB Başkanı İmamoğlu, 20 Aralık’ta açılan Ümraniye Kent Lokantası’nda öğle yemeği servisi yaptı. Öğrencilerle birlikte yemek yiyen İmamoğlu, ‘’Sizi hem bir zenginlik hem bir yol arkadaşı olarak görüyorum; İstanbul’un yol arkadaşı, iyiliğin yol arkadaşı, doğru olmanın yol arkadaşı.’’ dedi. İmamoğlu, üniversite öğrencilerine destek olmak için gelecek yıl yurt yatak sayısını 5 binin üzerine çıkaracaklarını söyledi.

İmamoğlu, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında 20 Aralık’ta hizmete giren Kent Lokantası’nda öğrencilere mercimek çorbası, etli güveç, bulgur pilavı, cacık, ekmek ve sudan oluşan 29 TL’lik menüyü servis etti. Bu sırada yemek için lokantaya giren bir vatandaş, İmamoğlu’na “Seni benden, beni senden, canı candan, insanı insandan ayıran haramzadelere bu memlekette yer yok” diye seslendi.

İmamoğlu’na bir İstanbullu, ‘ez jite ez dikim’ diye seslendi. İmamoğlu, “Anlamını da de bana” yanıtını verince vatandaş “Seni çok seviyoruz” diyerek sözlerini tercüme etti. İmamoğlu bunun üzerine, “Kurban olurum sana” dedi.