Ve başkan isyan etti

Ve başkan isyan etti
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, kentin en değerli konumunda bulunan PTT tesislerinin arazisini konut ve ticaret yapılaşmasına açma girişimine sert tepki gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, kentin en değerli konumunda bulunan PTT tesislerinin arazisini konut ve ticaret yapılaşmasına açma girişimine sert tepki gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu memleket sizin babanızın malı mı?” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Haziran ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.
Meclis Toplantısı’nda Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerinde bulunan ve afet riskli yapı ilan edilen PTT tesisleri de konular konuşuldu.

BAZI İŞLER ÇEVRİLMEYE ÇALIŞILDIĞININ FARKINDAYIZ
Vahap Seçer, “Yasaların arkasını dolanarak da bazı işler çevrilmeye çalışıldığının farkındayız. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan gelişmelere asla seyirci kalamayız. Mevzuat dışına çıkıldığı noktada gerekli müdahaleyi yaparız” dedi.

Seçer, Ankara'ya “Bu memleket sizin babanızın malı mı?” diye seslendi. Mersin şehir merkezinin en değerli noktalarından birinde bulunan PTT tesislerinin yıkılacağı, yıkımın ardından kazanılacak 14 bin 589 metrekarelik alanda zemin + 10 kata kadar konut ve ticari alan yapılaşmasına olanak tanınacağı yönündeki bakanlık girişimi meclis toplantısına da damga vurdu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Mersin'deki belediyeleri devre dışı bırakarak yapmak istediği bu değişiklik girişimi Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında tartışmalara yol açtı.