Ve nihayet ‘adayım’ dedi

Ve nihayet ‘adayım’ dedi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir il danışma meclisi toplantısına katılarak konuşma yaptı.Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek, “Siyasi kariyerinde kasetle geldiği...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir il danışma meclisi toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek, “Siyasi kariyerinde kasetle geldiği genel başkanlık koltuğunu korumak dışında ülke ve millet için hiçbir çabasını görmedik. Bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunun da çıkıp adam gibi delikanlıca yapmak yerine tıynetine uygun şekilde dolambaçlı yollardan yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYI TAYYİP ERDOĞAN’DIR
Kılıçdaroğlu’na “cumhurbaşkanı adaylığı” konusunda çağrıda bulunan Erdoğan şöyle devam etti:
“Artık kaçak güreşmeyi bırak. Artık ipe un sermekten, sürekli bahane üretmekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ha bire seçim tarihi belli olsun diyorsun. Seçim önümüzdeki yıl Haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal. Cumhur İttifakı’nın adayı belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum; Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan.

Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok, ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. Siyaset yürek ve samimiyet işidir. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz hem samimiyetsizsin demektir. Kökeninden dolayı birileri sana aba altından sopa gösteriyorsa onun da çaresi var. AK Parti Türkiye’si herkesin eşit vatandaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal."

KAYBEDECEĞI SEÇİME ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan’ın adaylığı için “Onlar için hayırlı olsun. Kaybedeceği bir seçime adaylığını açıkladı” dedi. Cumhuriyet’e konuşan Altay, “Bizim için bir mahsuru yok. Erdoğan ne zaman erken seçim yok dediyse bil ki 3 ay sonra erken seçim olmuştur” ifadelerini kullandı.

GÖREVDEKİ CUMHURBAŞKANI ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY OLAMAZ
Hukukçu Doç Dr. Cüneyt Ozansoy, “Erken Seçim kararı alınmasının bir sonucu olarak yapılacak bir cumhurbaşkanlığı seçimi hâli dışında, Anayasa’ya göre RTE’nin aday olmasının hukuken MÜMKÜN OLMADIĞINI düşünenlerdenim” yorumunu yaptı. İdare Hukukçusu Metin Günday da “Sn.Erdoğan, TBMM bir erken seçim kararı almadıkça, üçüncü kez aday olamaz ve CB seçilemez. Anayasa’ya göre tereddütsüz öyle de… 2017 Anayasa Referandumunda kanuna açıkça aykırı olarak mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayma maharetini gösteren YSK ne der ki?” değerlendirmesinde bulundu.Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili, Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Kaboğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını söyledi.