Ve nihayet SPK dosyası yargıda

Ve nihayet SPK dosyası yargıda
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), bir televizyon kanalında ortaya atılan iddialara ilişkin olarak iş insanı Mine Tozlu Sineren hakkında yaptığı ihbar sonrasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.Başsavcılıkça...

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), bir televizyon kanalında ortaya atılan iddialara ilişkin olarak iş insanı Mine Tozlu Sineren hakkında yaptığı ihbar sonrasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıkça yapılan açıklamada, “Bir ulusal televizyon kanalında yer alan iddialara yönelik olarak SPK Başkanlığı tarafından verilen ihbar dilekçesi üzerine maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla soruşturmaya başlanılmış olup televizyon kanalında bilgi paylaşan M.T.S. dahil olmak üzere tüm taraflarla ilgili araştırma yapılması için gerekli talimatlar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren, Halk TV’de bir programa katılarak, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker’in geçen hafta Twitter’dan paylaştığı rüşvet iddialarını doğrulayacak şekilde ifadeler kullanmıştı.

Peker, kullandığı Deli Çavuş adlı Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, eski Bank Asya Yöneticisi ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, kardeşi olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi Salih Orakcı’nın yolsuzluğa karıştığını, iş insanlarından para istediğini iddia etmişti.

Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yanı sıra SPK da birer açıklama yaparak iddiaları yalanlamış ve Sineren hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masayı oluşturan diğer partiler ise Sedat Peker’in ve Sineren’in iddialarında adı geçen kişi ve kurumlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuşlardı.


AYLAR ÖNCE AÇILMASI GEREKİRDİ
Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren, “CİMER’e yaptığım şikayette, ‘bilgi ve belgeleri verebilirim’ demiştim. Bu soruşturmanın aylar önce açılması gerekirdi. Çıkıp yayına konuşmasaydım açılmayacaktı” dedi.