Veda etti, helallik istedi

Veda etti, helallik istedi
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandıktan sonra ilk kez partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir gün tüm bunlar geçecek, şafak tatlı bir gülümseme ile doğacak....

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandıktan sonra ilk kez partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir gün tüm bunlar geçecek, şafak tatlı bir gülümseme ile doğacak. Birbirimizi kucaklayacağız, ‘Başardık’ diyeceğiz. Hakkınızı helal edin dostlarım, hadi bismillah” sözleriyle kürsüye veda etti.

CHP YERİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Salona “iktidar” ve “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile giriş yapan CHP lideri, kürsüye “13. Cumhurbaşkanımız” ifadesiyle çağrıldı. Grup salonundaki kürsülere Türk Bayrağı asılması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:
Sizler benim yol arkadaşlarımsınız. Biliyorum sarayın yol arkadaşı olmak kolaydır. Orada para, pul, şan, şöhret, güç, kibir vardır. Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak ise hiç kolay değil, zordur, ıstıraplıdır, uzun ve ince bir yoldur, tehlikelerle doludur. Başınıza her an her şey gelebilir. Parası, pulu da yoktur Bay Kemal’in, sarayı da yoktur. Bugün, zalimlerin tahtlarını yıkmaya çok yakınız. Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için onur duyuyorum.

Bakmayın siz, o saraylıların her şeyi varmış gibi görünüyor ama aslında hiçbir şeyleri yok. Bizim ise her şeyimiz var. Kalbimiz, yüreğimiz, mazlumlar için atan kocaman bir yüreğimiz var. Bu kürsüde insanlarımızın onuru ve demokrasimizin kaderi adına son kez konuşuyorum dostlarım. Umutluyum be dostlar, gerçekten umutluyum. Çünkü her gün Türkiye’de herkesin yenilenmiş gibi uyanacağı bir günü, dünyayı hayal ediyorum. Bu deliliği hep birlikte yapacağız dostlarım.”

CHP liderinin “kürsüye veda” konuşmasını izleyen CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel
ve Engin Özkoç’un duygulandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.



Millet İttifakı’nı oluşturan diğer beş partinin genel başkanları ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a ilişkin düşüncelerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“MERAL HANIM MERTTİR, ARADA ÜLKÜCÜ DAMARI TUTAR”
“İYİ Parti’nin sayın genel başkanı Meral Akşener ile yapacağız bu deliliği çünkü Meral hanım merttir. Büyük mücadeleler veriyor. Ana kucağını çok iyi bilir yeri geldiğinde masaya yumruk vurmasını da, bir de arada ülkücü damarı tutar. Ona müteşekkir olduğumu bilmenizi isterim. İlk görüş ayrılığında bazı insanlar söylenmemesi gereken şeyleri söylediler. Vallahi de hiç tanımamışsınız, tanıyın.

Saadet Partisi’nin sayın Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bitireceğiz. Temel bey bilgedir, cesurdur. Türkiye’nin yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

Grup toplantısını, CHP’nin eski Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile
SHP’nin eski Genel Başkanı Murat Karayalçın da izledi.



“AHMET BEYİN ENTELLEKTÜEL BİRİKİMİ”
Gelecek Partisi’nin sayın genel başkanı Ahmet beyle de bitireceğiz bu deliliği. Gerçekten güçlü bir entelektüel birikimi var. O süreci toparlayanların başında gelir. Yeniden yolumuza döndük. Günlerdir uyumuyor bu lider. Onu da yakından tanıyın.

DEVA Partisinin genel başkanı Ali Babacan ile bitireceğiz. Bu genç lider ile Türkiye’nin perişanlığına son vereceğiz. Onunla da bu ülke için alın terini beraber dökeceğiz.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin beyle de bu deliliğe son vereceğiz. Menderes ve Demirel’in gençliği vardır onun yüzünde de yüreğinde de. Yürür karanlığın üstüne bilin istiyorum yürekli, cesur ve genç bir liderdir.

“EVLADIM İMAMOĞLU, DOSTUM YAVAŞ”
Ve iki kişi daha var. Bu kürsüde söylemiştim. Tam karşımda oturuyordu ‘Evladım Ekrem İmamoğlu’ demiştim. O da yanımda olacak. Yıllardır çokça omuz omuza verdiğimiz, birbirimizi kollayıp, koruduğumuz, dostum Mansur Yavaş o da buradadır.

Büyük lokma yiyeceğiz ama artık büyük laf etmeyeceğiz. Dostlarım bilsin ki öleceksek bu vatana olan aşkımızdan öleceğiz.”

“CUMHUR”DAN TEBRİK TELEFONU YOK
Kılıçdaroğlu, grup toplantısının ardından bir grup parlamento muhabiriyle makamında bir araya geldi. Cumhur İttifakı üyelerinden tebrik telefonu almadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlığa devam edeceğini belirtti.