Vekil konuştu, RTÜK kararttı

Vekil konuştu, RTÜK kararttı
RTÜK, TELE1 televizyonuna “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün ekran karartma cezası verdi.RTÜK’te oyçokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak, TELE1’e konuk olarak katılan TİP Milletvekili...

RTÜK, TELE1 televizyonuna “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün ekran karartma cezası verdi.

RTÜK’te oyçokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak, TELE1’e konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi gösterildi.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bir sonraki aşama kanalın yayın hayatına son verilmesi. Katledilen demokrasidir” açıklaması yaptı.

İSTİBDAT REJİMİNİN SANSÜR AYGITI
TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, RTÜK’ün kanalına yönelik verdiği 3 günlük yayın karartma cezasına Twitter hesabından “RTÜK bir kez daha istibdat rejiminin sansür aygıtı olduğunu kanıtladı” sözleriyle tepki gösterdi.

Yanardağ, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Tele1’e “özel bir kin güttüğünü” öne süren Yanardağ, kurumun ise kanalın lisansını iptal etmeyi hedeflediğini savundu.

KARANLIK ZİHNİYETE SON VERECEĞİZ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK’ün TELE 1 kanalına 3 gün ekran karartma cezası vermesine Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.

“Saray talimatıyla RTÜK, bir kez daha basın özgürlüğüne, çok sesliliğe darbe vurdu” diyen Kılıçdaroğlu, kendilerinin bağımsız medya ile daima dayanışma içinde olacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Gerçeklerden korkan bu karanlık zihniyete son vereceğiz” dedi.