Venedik Film Festivali Eylül’de

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2020 / 02:07

Veneto valisi Luca Zaia, 77. Venedik Film Festivali’nin planlandığı tarihte gerçekleşeceğini açıkladı. Zaia yaptığı açıklamada, “Mimarlık Bienali”nin gerekli pavyonların inşa edilmesindeki komplikasyonlar nedeniyle ertelendiğini söylerken, film festivalinin devam edeceğini ancak bu yıl muhtemelen daha az film olacağını belirtti. Zaia’nın da doğruladığı etkinlik, 2-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.
JÜRİ BAŞKANI BLANCHETT
Variety’nin haberine göre, Venedik Film Festivali, Mayıs ayının başlarında film endüstrisi yöneticileriyle endişelerini ve önerilerini kaydetmek amacıyla bir araştırma yaptı. Venedik Film Festivali Sanat Yönetmeni Alberto Barbera tarafından ortaya konan araştırma sonucunda, film endüstrisi çalışanlarının festivalin geri dönmesi için ne kadar istekli oldukları ifade edildi.
Daha önce sanal bir festival düzenlemeyeceğini açıklayan Venedik Film Festivali, sektör araştırmasında festivale katılamayacak fakat akredite olmuşlar için “güvenli bir online platform kullanan sanal bir gösterim odası” düşünüldüğünü de açıkladı. Bu yıl 77’ncisi düzenlenecek Venedik Film Festivali’nde, büyük ödül Altın Aslan’ı belirleyecek uluslararası jürinin başkanlığını oyuncu ve yapımcı Cate Blanchett üstlenecek. Jüri başkanı olduğu ocak ayında açıklanan Blanchett, “Her yıl Venedik Film Festivali’nin seçimlerini merakla bekliyorum ve çok dikkat çekici buluyorum. Venedik, dünyanın en fikir veren festivallerinden biri. Bu yıl, jüri başkanı olmak bir ayrıcalık ve mutluluk” ifadelerini kullanmıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top