Venedik’te Altın Aslan keyfi

Venedik’te Altın Aslan keyfi
Bu yıl 79’uncusu düzenlenen Venedik Film Festivali’nde, ‘Bones and All’ filminde insan eti yiyen iki aşığın hikayesini ele alan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu. “Altın Aslan”...

Bu yıl 79’uncusu düzenlenen Venedik Film Festivali’nde, ‘Bones and All’ filminde insan eti yiyen iki aşığın hikayesini ele alan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu. “Altın Aslan” ödülünü, ABD’li yönetmen Laura Poitras, All the Beauty and the Bloodshed adlı filmi kazandı.

En iyi yönetmen ödününü kazanan filmin başrollerini, Mark Rylance, Taylor Russell, Chloë Sevigny ve Timothee Chalamet yer alıyor. Yönetmen Guadagnino ile Chalamet’i Call Me By Your Name’den (2017) sonra ikinci kez bir araya getiren film festival gösteriminde 8,5 dakika boyunca ayakta alkışlandı. ABD’li yönetmen Laura Poitras, All the Beauty and the Bloodshed filmindeki başarısıyla ‘En İyi Film’ dalında Altın Aslan’ın sahibi oldu. Fransız yönetmen Alice Diop, Saint Omer filmiyle Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ve Gümüş Aslan ödüllerinin sahibi oldu.


OSCAR HABERCİSİ Mİ?
Avusturalyalı oyuncu Cate Blanchett, Tar filmindeki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu. Başrollerinde Nina Hoss, Noemie Merlant, Sophie Kauer ve Cate Blanchett’in yer aldığı film, Berlin Filarmoni orkestrasının şefliğini yapan Lydia Tár’ın hikayesini konu alıyor. Blanchett’in performansının ona Akademi Ödülleri’nde 8. kez adaylık kazandırabileceği konuşuluyor.

İrlandalı oyuncu Colin Farrel, The Banshees of Inisherin filmindeki rolüyle ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandı. Film, iki yakın arkadaşın (Farrell ve Gleeson) arkadaşlıklarına son vermesini ve bunun yankılarının yaşadıkları küçük kasabayı etkilemesini konu alıyor.

Kanadalı oyuncu Taylor Russell, ‘En İyi Genç Oyuncu’ olarak “Marcello Mastroianni” ödülünü kazandı. Oyuncu Bones and All filminde Timothee Chalamet ile başrolleri paylaşıyor.

İran asıllı Fransız oyuncu Mina Kavani and İranlı oyuncu Reza Heydari, Khers Nist (No Bears) filmiyle ‘Özel Jüri’ ödülünün sahibi oldu.

ÖZPETEK’E ONUR ÖDÜLÜ
Dünyaca ünlü Türk yönetmen Ferzan Özpetek, kurucuları arasında Elizabeth Taylor’ın da yer aldığı AMFAR’ın onur ödülünün sahibi oldu. Özpetek, teşekkür konuşmasında derneğin kurucularından olan Hollywood’un efsane yıldızı Elizabeth Taylor’ı da anarak “Bize göklerden bakan” dedi.