Venedik’te Türkiye Pavyonu

Venedik’te Türkiye Pavyonu
İtalya’nın Venedik kentinde iki yılda bir yapılan Venedik Bienali’nin 59. Uluslararası Sanat Sergisi ön izleme günüyle kapılarını sanatseverlere açtı.Dışişleri Bakanlığı’nın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın...

İtalya’nın Venedik kentinde iki yılda bir yapılan Venedik Bienali’nin 59. Uluslararası Sanat Sergisi ön izleme günüyle kapılarını sanatseverlere açtı.

Dışişleri Bakanlığı’nın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve İstanbul Kültür Sanat Vakfının (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapıldı.

Açılışa Bakan Ersoy ve eşi Pervin Ersoy, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Serginin Kuratörü Bige Örer ile çok sayıda davetli katıldı.

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda kavramsal sanatın öncü isimlerinden Füsun Onur’un “Evvel zaman içinde…” isimli yeni eseri sergileniyor. Sergi, insanların gezegende yarattığı tahribata karşı birleşen bir grup fareyle kedinin öyküsünü anlatıyor.