Verdiği ilk söz, “Güveninizi kazanacağım” oldu

Verdiği ilk söz, “Güveninizi kazanacağım” oldu
İktidardaki Muhafazakar Parti›nin yeni lideri seçilen Rishi Sunak, Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi. Sunak böylece İngiltere›nin 57. başbakanı oldu.Buckingham Sarayı’ndan ayrıldıktan sonra Başbakanlık...

İktidardaki Muhafazakar Parti›nin yeni lideri seçilen Rishi Sunak, Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi. Sunak böylece İngiltere›nin 57. başbakanı oldu.

Buckingham Sarayı’ndan ayrıldıktan sonra Başbakanlık Konutu önünde halka seslenen Sunak, İngiltere’nin derin bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu, selefi Liz Truss’ın yaptığı hataları düzelteceğini söyledi. Zor ekonomik kararların merhametle alınacağını söyleyen Sunak, “Güven, kazanılır. Ben de sizin güveninizi kazanacağım” dedi.

İSTİFA EDEN BAKAN YENİDEN KABİNEDE
Kabine üyelerini tek tek açıklamaya başlayan Sunak’tan sürpriz bir karar geldi. Bir hafta önce kişisel mailinden devlet belgesi gönderdiği için görevinden istifa eden Suella Braverman tekrar İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturdu.

İş Dünyası›ndan Sorumlu Bakan Jacob Rees-Mogg, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Chloe Smith, Adalet Bakanı Brandon Lewis yeni hükümette olmayacak. Sunak, Jeremy Hunt’ın Maliye Bakanlığı görevine devam edeceğini doğruladı. Sunak, Dominic Raab’ı Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı, James Cleverly’yi de tekrar Dışişleri Bakanı olarak atadı. Ben Wallace da Savunma Bakanlıağı koltuğunu korudu. İş Dünyası›ndan Sorumlu Bakan olarak Grant Shapps açıklandı.