Verilen sözleri açıklayacağız

Verilen sözleri açıklayacağız
Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Gare’yi konuşmaya devam edeceğiz, çok önemli bir kırılma noktası. İktidar olmanın sorumluluğu insanları ölü olarak değil canlı...

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Gare’yi konuşmaya devam edeceğiz, çok önemli bir kırılma noktası. İktidar olmanın sorumluluğu insanları ölü olarak değil canlı getirmektir. İktidar Gare’de yaptıklarından da yapmadıklarından da sorumludur” dedi.
HDP’lilerin Kandil’de çekilmiş fotoğraflarını bir televizyon programında gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da yanıt veren Buldan, “Çözüm sürecindeki Kandil’e yaptığımız ziyaretler üzerinden algı yaratma telaşında. Fotoğrafları gösteren bakan, Erdoğan’ın koltuğuna göz dikmiştir. Kendi içinizdeki iktidar savaşını HDP üzerinden yürütmeyin. İyi dinle Soylu… İmralı’da sayın Öcalan ile yaptığımız her görüşme devletin bilgisi dahilindedir. Bu görüşmeler sonucunda Kandil’e gitmemiz de devletin bilgisi dahilindedir.” dedi.
Buldan, Bakan Soylu’nun “Gara’ya giden HDP’li” iddiasının da “kuyruklu yalan” olduğunu söyledi.